Доктор Антъни Фаучи, главният инфекционист на САЩ, който придоби световна известност

...
Доктор Антъни Фаучи, главният инфекционист на САЩ, който придоби световна известност
Коментари Харесай

След 40 години: топ инфекционистът на САЩ се оттегля

Доктор Антъни Фаучи, основният инфекционист на Съединени американски щати, който закупи световна известност и стана обект на редица нападки около дейната си роля в Коронавирус пандемията, разгласи, че през декември се отдръпва като директор на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания и като основен медицински съветник на президента Джо Байдън, заяви Си Ен Ен. Това се случва след близо 40 десетилетия, в които той е топ специалистът на страната си в региона на инфекциозните заболявания.

81-годишният Фаучи работи в института от 38 години, от времето, когато президент е още Роналд Рейгън. Той има водеща роля в борбата против СПИН/ХИВ, при дейностите против западнонилския вирус, офанзивите с антракс, птичия грип, ебола, зика...Става едно от най-разпознаваемите лица и по време на COVID пандемията, една от главните цели на антиваксърите, влиза в конфликти с Доналд Тръмп за посланията и ограниченията.

Президентът Джо Байдън излезе със особено изказване, в което високо оцени свършеното през годините от Фаучи, неговия принос, неговата отдаденост на работата, както и " неговия непостижим дух, сила и научна честност ".

" Благодарение на приноса на доктор Фаучи за публичното здраве доста животи и в Съединени американски щати, и по света са били избавени. Той напуща позицията си в ръководството на Съединени американски щати, само че знам, че американският народ, а и целият свят ще продължат да извличат изгоди от експертизата на доктор Фаучи в това, с което той ще се заеме отсега нататък ", написа още Байдън.  " Благодарение на неговата работа Съединени американски щати са по-силни, по-устойчиви и по-здрави ", добави президентът като благодари на инфекцциониста.

Фаучи не се пенсионира, а ще продължи да работи в региона на науката и публичното здраве, към този момент като наставник на идващите генерации инфекционисти, посочи самият експерт.

В най-ниската точка на връзките сред Тръмп и Фаучи, предходният американски президент е считал да уволни специалиста. Атаки и открити закани от среди, симпатизиращи на Тръмп, доведоха до нуждата от засилена защита на лекаря и фамилията му през 2020 година

Политически напън не може да докара до решението ми кога да се отдръпва, сподели предишния месец пред Си Ен Ен топ инфекционистът на Съединени американски щати.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР